CortinaOf we nu naar het werk gaan, naar school, stad of de sportclub: onze fiets moet altijd voor ons klaarstaan. Met dat in gedachten ontwikkelt Cortina fietsen: e-bikes, snelle designfietsen en family bikes. En ja, ook transportfietsen!

Fietsen is een way of life


Nergens in Europa wordt er zoveel gefietst als in Nederland. Fietsen kent vele voordelen: het is gezond, milieuvriendelijk en geeft u een ongekend gevoel van vrijheid. Voor veel mensen is de fiets dan ook niet weg te denken en speelt hij een prominente rol in het dagelijkse leven.

Een Cortina-fiets is een wannahave


De Cortina fietsen hebben een duidelijke eigen identiteit en vallen op door hun mooie details en uitgesproken kleuren. Een fiets gebruikt u – net als uw tas en telefoon – elke dag. Hij moet daarom stevig en betrouwbaar zijn, maar ook heel mooi. Zodat het elke dag weer een feestje is als u uw fiets tevoorschijn haalt!

Zo herken je een Cortina


De Cortina-fiets herkent u aan de unieke onderdelen:

- Cortina Amsterdam-koplamp: Deze vindt u terug op bijna alle Cortina-transportfietsen. In het donker wilt u goed gezien worden, daarom heeft de waterdichte Cortina Amsterdam-koplamp maar liefst 18 lux en 40 lumen lichtopbrengst. Dat is al snel 4x meer dan lampen op andere transportfietsen! De Cortina Amsterdam voldoet aan de strengste Europese normen en heeft ook een K-keurmerk van het Duitse instituut StVZO .

- Cortina Dakar-grips: Deze grips zijn ergonomisch verantwoorde handvatten en geven uw fiets een prettig houvast. Leverbaar in meerdere kleuren passend bij het ontwerp van uw fiets.

- Cortina Canberra-banden: Deze gepersonaliseerde banden (voorzien van Cortina logo) zijn superveilig en hebben een breakerlaag, extra veel grip en zijn geschikt voor alle weertypen. Verkrijgbaar in meerdere kleuren passend bij het ontwerp van uw fiets.

- Cortina-voordrager met C: De fietsen - elektrisch of niet - met voordrager blijven onverminderd populair. Alle originele Cortina voorrekken zijn voorzien van een C. Ze zijn stevig en robuust en hebben een draagvermogen van maar liefst 10 kg.

- Cortina AtranVelo System (AVS): Veel Cortina accessoires zijn voorzien van het AtranVelo System (AVS). Met dit kliksysteem bevestigt u de accessoires snel en gemakkelijk voor- of achterop je Cortina Common-fiets en haalt u deze er eenvoudig weer af. De superlichte draagmanden kunt u gebruiken voor een snelle boodschap of zet uw tas erin tijdens het fietsen. De dubbele fietstas kunt u met dit systeem snel en eenvoudig op uw fiets bevestigen en ook weer eraf halen als u hem even niet nodig hebt. Kies het accessoire dat bij u past en stijl uw Cortina Common perfect!

E-bikes


Bent u toe aan een nieuwe elektrische fiets of gaat u de overstap maken van gewone stadsfiets naar e-bike? Dan is het fijn om een goed overzicht te hebben van de mogelijkheden die u heeft bij de aanschaf van een elektrische fiets. Want afhankelijk van de manier waarop u deze gaat gebruiken en wat u prettig vindt fietsen, maakt u uiteindelijk een keuze.

Het gamma Cortina E-bikes is enorm uitgebreid. Wilt u meer informatie? Download dan de uitgebreide brochure of bezoek onze winkel. Wij kunnen u voorzien van de gewenste informatie en kunnen u deze ook laten ervaren. We hebben meerder E-bikes in de winkel staan.