De zomer is de ideale periode voor u om op avontuur te gaan en de mooiste fietsroutes van Nederland te ontdekken. Of u nu langs schilderachtige kustlijnen wilt fietsen, door uitgestrekte natuurparken, of historische steden wilt verkennen, er is voor ieder wat wils. In dit artikel neemt Pegasus u mee langs enkele van de mooiste routes die u deze zomer kunt beleven op uw Pegasus e-bike.

Bent u nog op zoek naar een geschikte e-bike? De Pegasus Ravenna EVO NV Belt NL 750Wh is door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste e-bike van 2024! Een absolute aanrader voor uw zomerse fietstochten!


De Veluwe

Afstand: Variabel, verschillende routes

De Veluwe staat bekend om haar diverse landschappen van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Populaire routes zoals de “Veluwezoomroute” en “De Hoge Veluwe” bieden de kans om wilde dieren zoals edelherten en wilde zwijnen te spotten. Door een route te kiezen op De Veluwe is elke rit een nieuw avontuur met adembenemende uitzichten.

Rondje IJsselmeer

Afstand: Circa 400 km

De fietsroute Rondje IJsselmeer is een 400 kilometer lange tocht rond het grootste binnenmeer van Nederland. Deze route biedt een afwisselende mix van natuur, cultuur en geschiedenis, met hoogtepunten zoals de historische steden Enkhuizen, Hoorn en Medemblik, en de indrukwekkende 32 kilometer lange Afsluitdijk. Fiets door pittoreske dorpen zoals Volendam en Makkum, en geniet van diverse natuurgebieden zoals Waterland en de Oostvaardersplassen. Onderweg kun je talloze musea en bezienswaardigheden bezoeken. De route is goed bewegwijzerd en biedt veel overnachtingsmogelijkheden en fietsfaciliteiten. Begin je tocht op elk gewenst punt, zorg voor een goede voorbereiding, draag een helm en neem voldoende water en snacks mee voor een veilige en aangename fietservaring. Of je nu kiest voor een ontspannen tempo of een uitdagende rit, deze route heeft voor ieder wat wils.

De LF Kustroute (Noordzeeroute)

Afstand: 610 km

Op zoek naar een uitdagend avontuur? Van Zeeland tot aan Noord-Groningen strekt deze adembenemende route zich uit langs de Nederlandse kust. Het fietspad van de LF kustroute slingert door de Hollandse duinen, kronkelt door de Zeeuwse delta en strekt zich uit over de Vlaamse polders. Je fietst langs het schilderachtige Franse houtland, over de glooiende heuvels van Artesië, en eindigt bij de imposante witte krijtkusten van Boulonnais. Met indrukwekkende natuurgebieden die je onderweg tegenkomt, biedt deze route een perfecte mix van ontspanning en avontuur.

De Zuid-Limburgse Heuvels

Afstand: Variabel, bijvoorbeeld de Mergellandroute van 110 km

Zuid-Limburg biedt een glooiend landschap met pittoreske dorpjes, kastelen en wijngaarden. Voor wie van een uitdaging houdt, zijn de heuvelachtige wegen van deze regio perfect om je fietskunsten te testen.

Nationaal Park De Biesbosch

Afstand: Circa 25 km voor de Biesboschroute, variaties mogelijk

Nationaal Park De Biesbosch is een schitterend natuurgebied dat een unieke combinatie van water en land biedt. Fiets door kreken en rietvelden, bossen en spot onderweg diverse vogelsoorten. Een rustige, maar prachtige route die je niet mag missen.

Begin je tocht bij een van de bezoekerscentra van De Biesbosch, waar je informatie en kaarten kunt krijgen.

De Drentse Fiets4Daagse routes

Afstand: Variabel, routes van 30, 40, 60 en 100 km

De Drentse Fiets4Daagse routes bieden een perfecte manier om het Drentse landschap te verkennen. Je fietst langs indrukwekkende prehistorische hunebedden, door pittoreske dorpen zoals Orvelte en Dwingeloo, en door uitgestrekte natuurgebieden vol bossen, heidevelden, moerassen en beekdalen. Deze routes zijn ideaal voor zowel korte als lange fietstochten, en bieden een mix van natuur en cultuur. Zorg ervoor dat je fiets goed onderhouden is, en neem voldoende water en snacks mee. Onderweg zijn er tal van overnachtingsmogelijkheden en de routes zijn duidelijk bewegwijzerd. De Drentse Fiets4Daagse is een geweldige manier om de diverse en historische schoonheid van Drenthe te ontdekken.

Kijk voor meer informatie op de website van Pegasus.