In het Schwalbe LAB laten ze zich inspireren door zowel interne als externe bronnen. Dit is de manier waarop zij de innovaties van de toekomst creëren en nieuwe standaarden op alle gebieden vaststellen. Dit is waar het Schwalbe LAB voor staat. Nieuwe technologieën, getest en ontwikkeld in samenwerking met atleten, worden ook toegepast in alledaagse banden en zijn zo beschikbaar voor iedere fietser.

In het Schwalbe LAB werken ze nauw samen met atleten om nieuwe technologieën te verfijnen. Zij geloven dat dit leidt tot ideeën die de toekomstige productlijn vormgeven. De producten uit het Schwalbe LAB zetten de toon voor innovatie. Zo hebben zij samen met de profs in het Schwalbe LAB bijvoorbeeld de snelste Downhill band ter wereld ontwikkeld: Tacky Chan. Dankzij hun tubeless set-up voor maximale prestaties op de racefiets, won Patrick Lange in 2017 als eerste de Ironman zonder binnenband.

Het voortdurende onderzoek in het Schwalbe LAB levert wereldprimeurs op, zoals het Schwalbe Recycling System. Dit is het eerste holistische bandenrecyclingproces dat 80 procent CO2 bespaart in vergelijking met het tot nu toe gebruikte verbrandingsproces. Soms zijn hun ontwikkelingen hun tijd vooruit, zoals het ProCore tweekamersysteem. Tegenslagen zijn voor hen onderdeel van het proces, maar zij blijven op hun eigen weg doorgaan, vol vertrouwen in de volgende doorbraak.

Als dealer van Schwalbe bent u altijd verzekert van de beste kwaliteit fietsband en gaat u dagelijks veilig het verkeer in.