Dit jaar heeft Kieskeurig voor de vierde opeenvolgende keer een onafhankelijke evaluatie georganiseerd waarin enthousiaste fietsliefhebbers gedurende een langere tijd drie verschillende elektrische fietsen onder de loep hebben genomen. Deze e-bikes zijn ingezet voor recreatieve tochten door heel Nederland en voor uw dagelijks woon-werkverkeer. In totaal zijn 28 e-bikes getest van merken zoals Batavus, Flyer, Gazelle, Giant, KETTLER Alu-Rad, Stella, en Trek.

Kieskeurig.nl heeft opnieuw de jaarlijkse E-bike Duurtest uitgevoerd, nu al voor het vierde jaar op rij. Een panel van 28 deelnemers heeft elk drie verschillende e-bikes getest, verdeeld over drie periodes van drie weken.

Dit uitgebreide testprogramma had als doel zoveel mogelijk praktijkervaringen te verzamelen en belangrijke vragen over de aanschaf van een e-bike te beantwoorden. Aspecten zoals het comfort van de fiets, de actieradius van de accu, de bouwkwaliteit, de kracht van de elektromotor, de wegligging en de prestaties onder verschillende weersomstandigheden en terreinen werden grondig onderzocht. Deze informatie, die u vaak niet in een winkel of showroom vindt, is cruciaal voor u als potentiële koper. De resultaten van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest 2024 bieden uitgebreide antwoorden op deze vragen, waardoor u een weloverwogen keuze kunt maken.

Bekijk de resultaten per categorie

We vergelijken geen toerfietsen van duizenden euro’s met veel goedkopere stadsfietsen. Om een nauwkeurige beoordeling mogelijk te maken en de testresultaten overzichtelijk te houden, zijn de fietsen ingedeeld in verschillende categorieën op basis van prijsklasse, variërend van recreatief gebruik tot woon-werkverkeer.

In dit overzicht ziet u de verschillende categorieën en de e-bikes die daaronder vallen.

Predicaat ‘Goed uit de test’

De evaluatie van elke fiets is gebaseerd op de ervaringen van drie testrijders die enkele weken lang uitgebreid hebben gefietst op elk model. E-bikes die als ‘Goed uit de test’ worden beschouwd, voldoen aan strikte criteria in het eindrapport. Zo moeten ze gemiddeld een 8 of hoger scoren volgens de drie testers en op minimaal drie van de vier beoordeelde aspecten voldoende presteren. Deze aspecten omvatten gebruiksvriendelijkheid, fietscomfort, prestaties, en design en afwerking.