Fietsen met een beperking kan uitdagend zijn, ongeacht of het gaat om een visuele, mentale of lichamelijke beperking. Een oplossing om fietsen weer mogelijk te maken, is door samen met een begeleider op een tandem te fietsen. Dit biedt verschillende voordelen.

Ten eerste is fietsen op een tandem een goede manier om in beweging te blijven. Het fietsen op een tandem is minder zwaar dan op een reguliere tweewieler, omdat je het samen doet. Bij Van Raam fietsen kun je zelfs kiezen voor een vrijloopnaaf, waarbij de hoofdbestuurder bepaalt of de passagier wel of niet verplicht meefietst. Meer informatie over de vrijloopnaaf is te vinden in het artikel ‘De aandrijving op aangepaste Van Raam fietsen’.

Een tweede voordeel van samen fietsen op een tandem is dat het een leuke activiteit is waar beide personen van kunnen genieten. Doordat je dicht bij elkaar zit op de tandem, is communiceren tijdens het fietsen mogelijk.

Daarnaast biedt fietsen op een tandem een gevoel van vrijheid aan mensen met een beperking. Voor degenen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, is een tandem een uitkomst. Ze kunnen weer de wind door hun haren voelen en ervaren opnieuw het gevoel van vrijheid. Van Raam is ervan overtuigd dat mensen die langer mobiel en zelfstandig zijn, zich gelukkiger voelen. Het fietsen op een tandem maakt dit mogelijk.

Van Raam heeft een assortiment van vijf tandems, waardoor er altijd wel een geschikte optie is. Er zijn tandems met twee wielen en tandems met drie wielen, zowel voor volwassenen als voor een volwassene en kind. Daarnaast is er ook een tandem waarbij je naast elkaar zit in plaats van achter elkaar. Meer informatie over de beschikbare tandems is te vinden op de website van Van Raam.

Bovendien bieden de Van Raam tandems verschillende opties, zodat de fiets volledig aan individuele wensen kan voldoen. Populaire opties zijn onder andere trapondersteuning (smart e-bike), rugsteun, verschillende framehoogtes, keuze uit voor- of achterbesturing, en pedaalaanpassingen zoals een voetenbakje of crankverkorter.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij zijn officieel dealer van Van Raam Fietsen.