Voor kinderen die niet op een gewone tweewieler of standaard kinderdriewieler kunnen fietsen maakt van Raam speciale driewielers voor kinderen. Vaak gaat het om kinderen met een lichamelijke beperking die daardoor speciale aanpassingen op de fiets nodig hebben om te kunnen fietsen. De Husky kinderdriewielfiets is ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar die moeite hebben met stabiliteit. Deze fiets ziet er vrolijk en gezellig uit door de felle kleuren. Net als alle andere Van Raam fietsen, heeft ook deze aangepaste kinderdriewieler unieke rij-eigenschappen. U leest ze hieronder.

1. Het is een zeer lichtlopende driewieler

De Husky is voor kinderen gemakkelijk om op te fietsen, doordat de driewieler lichtlopend is. Dit betekent dat uw kind weinig kracht hoeft te zetten op de pedalen en toch eenvoudig, met weinig weerstand, vooruit komt.

2. De Husky heeft crankverkorters

Standaard heeft de Van Raam Husky crankverkorters ingebouwd. Deze zijn geïntegreerd in de crank en hierdoor zijn de pedalen op twee verschillende afstanden in te stellen, afhankelijk van de beenlengte van uw kindje. Een voordeel van de crankverkorters op de Husky is dat de fiets op de groei voor uw kind kan worden gekocht.

3. Speciale trapas voor de kinderdriewielfiets

Het design van deze kinderdriewieler is mede uniek door de speciaal ontworpen trapas. Door de geïntegreerde crankverkorters neemt u automatisch een bredere fietshouding aan en deze trapas voorkomt dit. Hierdoor trapt uw kind met de benen recht naar beneden.

4. Erg wendbaar

Nog een unieke rij-eigenschap van de Husky is dat de fiets erg wendbaar is. Naast dat de Husky erg licht fietst, is de kinderdriewieler ook eenvoudig te besturen zodat er zo min mogelijk weerstand is voor uw kind.

5. Aan te passen voor ieder kind

De Husky wordt nog unieker doordat het mogelijk is de driewieler zo aan te passen aan de behoeften van uw kind. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een voetfixatie, een doorlopend stuur of een duwstang.

Bron: Van Raam Fietsen