Fietst u graag in heuvelachtig landschap? Of bent u tijdens uw fietsvakantie in één van onze buurlanden? Of zoekt u gewoon een fiets met een extra krachtige motor omdat u dat fijn vindt? Dan is een sportieve e-bike wellicht wat voor u.

Een ideale sportfiets bestaat uit de perfecte combinatie van kracht en comfort. Pegasus e-bikes zijn allemaal voorzien van Bosch motoren. De meest krachtige motor is de Performance Line CX met een koppel van 70-80 Nm. Hoe hoger de koppel, hoe sterker de motor is. De aandrijving is compact, licht en heeft een efficiënt energieverbruik. Twijfelt u nog over welke motor het beste bij uw fietswensen past? We hebben alle Bosch motoren voor u op een rijtje gezet.

Accu’s van sportieve e-bikes

Bij e-bikes worden accu’s geplaatst onder de bagagedrager, op óf in het frame. Hierbij is een accu op of in de onderbuis van het frame ideaal doordat de accu op deze manier het laagste geplaatst is op de fiets. Een laag geplaatste accu geeft de sportieve e-bike een laag zwaartepunt en daarmee een betere wegligging met een natuurlijk rijgedrag. Daarnaast zorgt het voor een ideale gewichtsverdeling én ziet u bijna niet dat het om een e-bike gaat. Lees ook onze 5 tips om het beste uit je accu te halen.

Pegasus sportieve e-bikes

Pegasus heeft een aantal elektrische fietsen voor de sportieve fietser. De Solero E8 Sport Performance is een van onze sportieve e-bikes met Performance Line aandrijving, 8 versnellingen, anti-lek banden en een 400 of 500 wh accu geplaatst op de onderbuis van het frame. De Premio EVO 5 Lite Comfort is een luxe, sportieve e-bike met de krachtigste CX motor van Bosch en een Shimano Nexus 5 versnellingsnaaf. De sportfiets is voorzien van een verende zadelpen en een lucht geveerde voorvork, wat een betere en natuurlijke demping geeft met fietsen. Bij deze elektrische fiets is de accu in de onderbuis van het frame geplaatst.

Touren met power en comfort? Bekijk dan onze Solero E9 Sport CX met de krachtigste Bosch motor, de Bosch Performance CX, 9 versnellingen en keuze uit een 400, 500 of 625 wH accu die laag op het frame is geplaatst.

Comfortabele sportieve fietsen

Wel een sportfiets, maar liever geen e-bike? Pegasus heeft vele sportfietsen waarmee u zowel bij uw dagelijkse ritten als bij langere tochten fietsplezier ervaart. Bekijk bijvoorbeeld eens de Solero SL Disc met maar liefst 24 versnellingen of de Premio SL Disc met een stabiel & sportief frame.

Kijk voor meer informatie op de website van Pegasus.