Sinds 2020 is het ook nog eens makkelijker en betaalbaarder geworden om een fiets van de zaak te regelen! Wilt u na het lezen van dit artikel meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u op verschillende manieren informeren en adviseren. Wij zijn bij diverse bedrijven aangesloten, om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Een (elektrische) fiets van de zaak kan behoorlijk goed van pas komen. Batavus legt het u graag uit, zodat u de manier vindt die het beste bij u past.

Bedrijfsfiets leasen
Een fiets van de zaak leasen heeft als belangrijkste voordeel dat u zelf geen fiets of e-bike aan hoeft te schaffen. Ook onverwachte kosten zoals reparatie en onderhoud zijn vaak inbegrepen. U betaalt maandelijks een paar euro aan bijtelling, maar zelfs die kosten kan een werkgever voor haar rekening nemen.

Private Lease
Is geen van deze vormen mogelijk bij uw werkgever, maar wilt u toch onbezorgd naar uw werk fietsen? Dan is Private Lease mogelijk dé oplossing voor u! Dankzij het vaste maandbedrag weet u precies waar u aan toe bent en de verzekering is inbegrepen. Let bij het kiezen van uw Private Lease contract ook of onderhoud en reparatievergoedingen inclusief zijn. Dat kan namelijk per aanbieder verschillen.

Fiets leasen voor zzp’ers
Ook ondernemers kunnen een fiets leasen met een vaste bijtelling van 7%. Dit bedrag wordt bij uw winst of inkomen opgeteld, waardoor u meer inkomstenbelasting betaalt. Aan de andere kant worden de kosten van de fiets van de zaak voor bijvoorbeeld onderhoud, eventuele afschrijvingen en verzekeringen van de winst afgetrokken.

Lees hier de rest van het artikel.