Door regelmatig extra aandacht te besteden aan je e-bike kun je er langer plezier van hebben. Er zijn veel kleine dingen die je zelf aan je fiets kunt doen. Sparta schreef er een fijn blog over, met de volgende tips:

1. Controleer de bandenspanning van je elektrische fiets

Zachte banden maken het fietsen niet alleen zwaarder, de banden slijten er ook sneller van. Veel elektrische fietsen van Sparta hebben een drukmeter op het ventiel dat aangeeft of de bandenspanning op orde is. Is er geen drukmeter aanwezig? Dan staat de juiste bandenspanning op de zijkant van de band. Zo heb je altijd de juiste bandenspanning.

2. Maak je elektrische fiets regelmatig schoon

Door zand, modder of – in de winter- sneeuw en ijs snel te verwijderen zorg je ervoor dat er geen schade aan onderdelen kan ontstaan. Ga vriendelijk met je elektrische fiets om, vermijd de hogedrukspuit en zorg ervoor dat er geen water achterblijft op onderdelen.

3. Onderhoud van je ketting of riem

Als je een open ketting hebt, kan je hier makkelijk bij. Zorg er dan ook voor dat je de ketting van je elektrische fiets regelmatig schoonmaakt en smeert. Het juiste onderhoud doe je met een middel dat roest tegengaat. Als je een riem hebt, zorg er dan voor dat je zand en overig vuil er regelmatig afspoelt met water. Gebruik nooit zeep en spuit de riem niet in met (ketting)vet. Gebruik hiervoor uitsluitend onderhoudsspray die geschikt is voor een riemaandrijving en gebruik de spray enkel wanneer de riem volledig droog is.

Het onderhoud van de accu van je elektrische fiets

De accu van je elektrische fiets is natuurlijk erg belangrijk, want zonder accu profiteer je niet van de ondersteuning die de e-bike je biedt. Door de accu van je e-bike juist te onderhouden, heeft deze een langere levensduur. Hierdoor kan je nog langer genieten van je elektrische fiets!

Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze fietsenwinkel voor de onderhoud en reparatie aan je elektrische fiets.

Lees hier het hele artikel van Sparta!