Ongelukken zitten in een klein hoekje! Maar heeft u ook wel eens van de dode hoek gehoord? Wist u dat de helft van de volwassen fietsers kiest voor een onveilige plek rond grote voertuigen? Ook weet 4 van de 10 volwassenen niet, dat naast vrachtauto’s ook tractors en shovels een gevaarlijke dode hoek hebben. In bijna de helft van de dode hoek ongevallen is deze ook dodelijk. Niet voor niets dus dat het de DODE hoek wordt genoemd.

Veilig Verkeer Nederland deed onderzoek naar hoe volwassen fietsers omgaan met de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer. Bijna de helft van de respondenten koos de verkeerde plek bij de vrachtauto waar ze zich als fietser veilig dachten op te stellen. Lees meer over de dode hoek in het verkeer in hun factsheet.

Speel de game!

Veilig Verkeer Nederland lanceert een app over de dode hoek! Middels augmented reality krijg je verschillende verkeerslessen vanuit eigen huis. Ben jij degene die het beste weet waar je veilig staat op de weg? Je downloadt ‘Uit de hoek’ gratis in de appstores van iOS en Android. Met de augmented reality techniek van het spel tover je verkeerssituaties op je keukentafel. De spelers zoeken naar een auto die onderweg een pakketje heeft verloren. Hierbij kom je steeds in dodehoeksituaties terecht. Zo leren ouders en hun kinderen waar de dode hoek zich bevindt en waar je als fietser wél veilig kunt staan. De app sluit aan bij de behoefte van ouders om thuis aandacht te besteden aan de verkeersopvoeding.

Bron: Veilig Verkeer Nederland