Als je een elektrische fiets écht goed wilt testen, dan doe je dat in de echte wereld, op de route die je dagelijks fietst, of bij het wekelijkse fietsrondje in je eigen omgeving. Geen korte impressie of specificaties op papier, maar praktische ervaringen van echte mensen. Daarom organiseert Kieskeurig.nl dit jaar voor het eerst de unieke E-bike Duurtest.

“Wij zijn trots dat de Solo EMI door de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest is beoordeeld als ‘Goed’!”, aldus het enthousiaste Multicycle team.

Review

Als je zoekt naar elektrische fiets zonder lasnaden en strak design dan is de Multicycle Solo EMI een kanshebber. Ondanks zijn harde zadel is er door de testrijders flink doorgetrapt op de Multicycle Solo EMI. De e-bike heeft een hele prettige zithouding volgens de testrijders en trapt licht. De ondersteuning van de Shimano-middenmotor is goed, waardoor je plezierig fietst, ook als de accu leeg is. Met fietstassen en al: de fiets zwabbert niet en blijft stabiel. In de regen of op onverharde paden worden jij en de fiets door het ontbreken van bescherming en de banden met veel profiel wel erg vies. Deze banden zorgen tegelijkertijd echter wel voor veel grip en een natuurlijke demping.

Pluspunten:

Lichtgewicht, Goede remmen, Brede banden met goed profiel, Geen lasnaad te zien.

 

Minpunten:

Spatlappen voor en achter ontbreken, Indicatie actieradius is niet altijd correct, Hard zadel.

Lees hier meer over de duurtest van Kieskeurig.nl.