Kent u het verschil tussen een naafversnelling en derailleurversnelling? En weet u hoeveel versnellingen geschikt zijn voor uw fietswensen? Wanneer u een nieuwe e-bike koopt, is het belangrijk om u te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Pegasus schreef er een informatief blog over, die wij graag met u delen.

De naafversnelling
Een naafversnelling heeft tandwielen die in het midden van het achterwiel (de naaf) zijn verwerkt. Met een draaihandvat ga je naar een andere versnelling. Een groot voordeel van deze versnelling is dat je ook bij stilstand kunt schakelen en je hebt de mogelijkheid om automatisch te schakelen. Wil je naar een andere versnelling met fietsen? Dan is het beter dat je even niet trapt. Ben je benieuwd hoe het fietst met een naafversnelling? Vraag een proefrit aan op bijvoorbeeld de een Siena E7, Ravenna E8 of Piazza E7.

De derailleurversnelling
Ben jij van plan vaak sportieve ritten te maken op je elektrische fiets? Dan is een e-bike met derailleurversnelling wellicht een goede keuze voor jou! Bij een derailleurversnelling schakel je meestal door het indrukken van hendels met je duim. Je kunt snel schakelen, ook als je trapt. Houd er rekening mee dat je bij een derailleurversnelling niet in stilstand kunt schakelen. Je hebt keuze uit sportieve elektrische fietsen met vaak ook meer dan 9 versnellingen. Ben je benieuwd hoe het fietst met een derailleurversnelling? Vraag een proefrit aan op bijvoorbeeld de een Premio EVO 10 Lite, Solero E8 Sport Performance of EVO CX.

Hoeveel versnellingen heb ik nodig?
Dit is een veelgehoorde vraag bij de zoektocht naar de juiste e-bike. Een groot aantal van onze fietsen zijn uitgerust met Shimano naafversnellingen. Shimano heeft verschillende naafversnellingen, onze elektrische fietsen zijn vooral voorzien van 5, 7, 8, 10 of 12 versnellingen. Wat eigenlijk belangrijker is, is het schakelbereik oftewel het verschil tussen de grootste en kleinste versnelling. Dit wordt vaak in procenten aangegeven, bijvoorbeeld 300%. In dat geval is de zwaarste versnelling drie keer zo zwaar als de lichtste. Vaak ervaar je meest fietsplezier als de stapjes tussen de versnellingen even groot zijn, maar niet te groot dat het niet natuurlijk aanvoelt.

Lees hier het hele blog! Heeft u nog vragen dan bent u van harte welkom in de winkel.