Nu onze jongste kids weer naar de basisschool mogen en de lente in aankomst is, willen wij de veilig naar school actie van VVN onder de aandacht brengen. Bij deze actie ligt de nadruk niet alleen op de veiligheid van de kids onderweg, maar ook op de veiligheid in de schoolomgeving. Met de actie: ‘Op de fiets naar school maakt de buurt blijer’ roept VVN de ouders en kinderen op: kom lopend of op de fiets naar school. Zo wordt de schoolomgeving veiliger en doen kinderen belangrijke verkeerservaring op.

In deze commercial laat VVN zien hoe makkelijk meedoen is!

Wat jij kunt doen

Verkeer is mensenwerk. Daarom kan iedereen een steentje bijdragen aan veiligheid in het verkeer. Speciaal voor ouders en kinderen zijn deze vijf ‘Vergeet me nietjes’ die helpen voor meer veiligheid onderweg naar school.

– Spreek af op welke dagen jullie samen naar school lopen of fietsen.
– Toch een keer met de auto naar school? Parkeer iets verderop en loop het laatste stukje.
– Parkeer waar het mag en waar je kind veilig kan uitstappen.
– Veel samen oefenen helpt je kind naar zelfstandige verkeersdeelname. Leer je kind over verkeer met onze leuke materialen.
– Wordt je kind wat ouder? Bespreek dan thuis hoe je omgaat met smartphonegebruik in het verkeer en hoe je kind om kan gaan met groepsdruk.

Meer doen? Download de toolkit

Vind jij dat de verkeersveiligheid in de omgeving van de school beter moet? En wil je je daar samen met andere ouders voor inzetten? Download dan onze gratis toolkit met materialen. Hiermee helpen we je om in kaart te brengen hoe andere ouders denken over het verkeer in de buurt van school. Daarna krijg je van ons advies over hoe je samen met school en andere ouders een actieplan maakt voor een verkeersveilige schoolomgeving.

Hier vind je meer informatie over deze actie van Veilig Verkeer Nederland!

Bron en Beeldmateriaal: VVN