De elektrische fietsen van Pegasus met een riemaandrijving hebben allemaal een Gates Belt Drive. Deze tandriem is opgebouwd uit UV- en weerbestendig hoge treksterkte. Daaromheen ligt een kunststof omhulsel met tanden. Dit zorgt ervoor dat de kracht die je op de pedalen zet effectief wordt overgebracht naar het achterwiel. In de afbeeldingen hieronder zie je hoe een riemaandrijving is opgebouwd. De tandriem is bestaan uit een geheel, wat ervoor zorgt dat je weinig onderhoud hebt en in echte stilte kunt fietsen.

De fiets en de fietsketting horen bijna als vanzelfsprekend bij elkaar. Met als nadeel dat de ketting er ook af kan lopen. Bij een fiets met riemaandrijving komt dat niet meer voor! De Gates Belt Drive is een met carbon versterkte riemaandrijving met vele voordelen. Vooral voor echte fietsliefhebbers is deze riemaandrijving zeker aan te raden.

Grote fiets innovatie

De afgelopen jaren is de Belt Drive (zo wordt de riemaandrijving ook wel genoemd) als alternatief voor de ketting één van de grootste innovaties geweest op fietsgebied. In tegenstelling tot een ketting waarbij elke schakel bestaat uit plaatjes, pinnen en rollers, heeft een riemaandrijving geen bewegende onderdelen. De Belt Drive hoeft hierdoor niet gesmeerd te worden. Er blijft geen zand aan plakken, waardoor slijtage minimaal is. Hierdoor gaat de krachtige Belt Drive langer mee dan een traditionele ketting.

Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie? Neem dan contact met ons op.

In de huidige collectie van Pegasus staan een aantal elektrische fietsen met riemaandrijving.

Bron en beeldmateriaal: Pegasus