Het gebruik van de fiets naar werk, winkel of andere bestemmingen is door de Coronacrisis enorm gegroeid. Nu de herfst duidelijk zijn intrede heeft gedaan, kijken we vooruit naar de komende wintermaanden. Om ook in deze maanden te kunnen genieten van uw e-bike en het veilig en gezond te kunnen forenzen, geeft Pegasus u een paar tips om uw e-bike winterklaar te maken. De elektrische fiets krijgt het in de winter zwaar te voorduren, met de tips in dit artikel zorgt u er zelf voor dat u veilig kunt blijven fietsen in deze koude en natte periode.

De accu is gevoelig voor kou

Als het koud is, stroomt de energie minder makkelijk door het systeem. Daarom kan het voorkomen dat de actieradius in de winter lager is. Actieradius is de afstand die uw e-bike kan afleggen zonder dat die tussentijds opgeladen moet worden.

Het is dan ook extra belangrijk om uw accu goed om te bergen in deze koude periode. Leg uw accu daarom het liefst in een droge en geventileerde ruimte op kamertemperatuur. Staat uw e-bike in de schuur? Haal dan de accu eruit en bewaar deze binnen. Fietst u niet in de winter? Check dan regelmatig uw accu en zorg dat deze altijd voor meer dan 50% opgeladen is. Meer tips over de accu van uw e-bike leest u in onze vorige blog.

Maak je fiets grondig schoon

Regen, sneeuw en pekel zijn niet goed voor uw elektrische fiets.Voordat de koude winterdagen beginnen is het goed om alles goed schoon te maken, doe dit ook als u door pekel of sneeuw hebt gefietst.

Lees het hele artikel op de website van Pegasus verder!

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen of wilt u liever dat wij uw e-bike winterklaar maken, kom dan bij onze winkel langs. Dan plannen wij een datum voor u in, zodat u weer snel veilig op weg kunt.

Bron en beeldmateriaal: Pegasus