Waar let je op als je een stadsfiets koopt? In deze video vertelt fietsenmaker Benn je alles wat je moet weten wanneer je een stadsfiets wilt aanschaffen. Stadsfietsen zijn er in veel soorten en maten, maar welke is nou geschikt voor jou? Met deze tips kom je een heel eind.

Als je een fiets gaat kopen komen er veel vragen op je af. Welke versnellingen wil je? Wil je überhaupt versnellingen? Ga je voor ouderwets trappen of stap je over op elektrisch?

Het is heel verleidelijk om ‘even snel’ een fiets te kopen in een online webwinkel. Geen gedoe van fietsverkopers aan je hoofd en geen moeilijke vragen waar je over na moet denken. Hoe verleidelijk dit ook is, wij raden aan om je toch eerst goed te oriënteren voor je een fiets gaat kopen. Het zou immers zonde zijn als je die net gekochte fiets weer terug moet sturen, toch?

Kijk voor meer tips op de website van de ANWB!