U staat op het punt om een e-bike te kopen. Het is dan heel verstandig om vooraf goed te weten welke punten voor u van belang zijn. In dit blog leest u alle punten waar u op moet letten bij de aanschaf van een veilige elektrische fiets.

Het frame van je e-bike

Langdurig fietsplezier begint bij de juiste framehoogte, bekijk in een eerdere blog wat voor jou de beste framehoogte is. De sterkte en stijfheid van een frame zijn belangrijke factoren. Maar welke stijfheid past het best bij jouw fietsgebruik, jouw lengte, gewicht en trapkracht? Kies voor een balans tussen stijfheid en comfort. Bij Pegasus zijn we continue bezig met de doorontwikkeling van onze fietsen, er wordt gekeken welke stijfheid van het frame het meeste fietscomfort genereert. Stijve frames zorgen voor een stabiele, goede wegligging en verhogen het fietsplezier. Dit merk je bijvoorbeeld als je met volle fietstassen fietst, door het extra gewicht is belangrijk dat je stabiel op de weg rijdt.

Ga voor een comfortabele zithouding

Bij kopen van een fiets is het van groot belang dat je optimale en comfortabele fietshouding hebt. De zitpositie is afhankelijk van de zithoek, de afstand tussen stuur en zadel en de verstelbare stuurhoogte. De zitpositie is sterk afhankelijk van de toepassing van de fiets. Wil je lekker ontspannen fietsen, dan zit je het liefst rechtop. Met een instelbare stuurpen creëer je een optimale zithouding, deze stuurpen is zonder gereedschap in te stellen. Kies voor een instelbare verende voorvork voor comfort voor handen, armen en polsen.

Controle op het juiste moment

Een van de belangrijkste innovaties voor fietsen is de schijfrem. Remmen betekent controle. En hoe meer controle je hebt over je fiets, hoe hoger de veiligheid; voor jou, maar ook voor medeweggebruikers. Schijfremmen zijn simpelweg uitgevonden om meer remkracht te hebben terwijl je minder hard je rem inknijpt. Alle e-bikes van Pegasus zijn uitgerust met hydraulische remmen van Shimano of Magura.

Leest de rest van het blog op de website van Pegasus.