Het is heel eenvoudig; een fietsband oppompen! Wanneer u het soort fietsventiel kent, weet u ook welke fietspomp u moet gebruiken. Om optimaal te kunnen genieten van een fietstocht en het behoud van uw fietsbanden, is het belangrijk om de banden op de juiste spanning te brengen.

De bandenspanning voor fietsen is essentieel. Een te lage bandenspanning heeft invloed op het trappen (wordt zwaarder) en geeft een grotere kans op een lekke band. Een te hoge bandenspanning kan weer eindigen in een klapband.

Ook voor de elektrische fiets is het van groot belang om de bandenspanning op een juiste hoogte te houden.

Wilt u zeker weten dat u bij pech onderweg toch snel verder kunt fietsen? De Wegenwacht zorgt er altijd voor dat u weer snel op weg kunt of dat u en uw fiets weer veilig thuiskomen.

Meer informatie over de Wegenwacht Fiets Service