U staat op het punt om uw E-bike te kopen. U heeft alle reviews en informatie gelezen over uw gekozen elektrische fiets. Toch raden wij u aan om eerst een proefrit te maken op de fiets. Alleen dan weet u of u de juiste keuze heeft gemaakt. Door de fiets zelf te testen, kunt u goed beoordelen of de fiets voldoet aan uw wensen. Waar moet u op letten bij het maken van een testrit? In dit fijne blog van Pegasus worden alle punten op een rijtje gezet.

1. Test verschillende fietsen

Het is altijd goed om verschillende modellen te testen. Misschien fiets dat andere model toch net wat fijner dan het model wat je eigenlijk voor ogen had. Plus, door een rondje te fietsen op meerdere elektrische fietsen ervaar je ook het verschil tussen de diverse motoren en de verschillende fietsaccu’s. Er zit namelijk een wezenlijk verschil tussen een elektrische fiets met een trapkrachtsensor en een elektrische fiets met een rotatiesensor. Daarnaast heeft ook de positie van de accu invloed op jouw fietservaring. De plaats van de accu heeft namelijk invloed op de balans van de fiets en de gewichtsverdeling, en dat merk je. Test fietsen die verwerkt zijn in de bagagedrager en in het frame, en ervaar wat jij prettiger vindt.

2. Test je wendbaarheid op de fiets

Wanneer je op je elektrische fiets stapt voor het maken van je eerste proefrit, merk je meteen dat het wegrijden een hele nieuwe beleving is. Dit is per sensor anders, dus test gerust zowel een fiets met een trapkrachtsensor als een fiets met een rotatiesensor. Daarnaast is belangrijk om tijdens je proefrit je wendbaarheid met de fiets te ervaren. Maak verschillende (ruime en kleine) bochten, rem een aantal keer, stap af en weer op, fiets een helling op, test de bediening van elektrische fiets, loop een stukje met de fiets aan je hand en probeer je fiets te parkeren. Een proefrit is echt bedoeld als een test. Probeer dus, naast proefrijden, ook echt alles uit!

3. Is de fiets geschikt voor jouw situaties?

Heb je de fiets goed getest? Vergeet dan niet om nog even te kijken of je er bijvoorbeeld gemakkelijk een kinderzitje op kunt plaatsen en of de fiets in je huidige fietsendrager past. Denk van te voren ook na wat je met je e-bike wilt gaan doen. Vooral stadsritten? Of ook langere ritten op heuvelachtige gebieden? Zo kun je een betere keuze maken welke motor bij jou past. Wij hebben al voor je op een rijtje gezet welke motoren Pegasus gebruikt voor de elektrische fietsen. De fietsexpert helpt je uiteindelijk een keuze maken met welk motorvermogen het beste bij jou past.

4. Vraag het de fietsexpert!

Heb je tijdens het maken van je proefrit nog vragen, stel ze dan gerust aan de fietsexpert. Hij weet er alles van dus zo weet je zeker dat je echt alle ins en outs weet! Vraag bijvoorbeeld naar de garantievoorwaarden, het onderhoud van de fiets, fietsverzekeringen en de juiste framehoogte voor jou.

5. Plan je testrit bij de dealer

Wil je niet te lang wachten tot je aan de beurt bent voor een proefrit en wil je zeker weten dat de dealer alle tijd voor je heeft? Plan dan een testrit van tevoren in. Vind de Pegasus dealer bij jou in de buurt en klik op ‘meer informatie’ om een proefrit aan te vragen. Bereid je proefrit extra goed voor door eerst deze tips voor het kopen van een elekrische fiets te lezen. Zo weet je zeker dat je na de testrit de perfecte elektrische fiets koopt.