De e-bike gebruikers zullen deze vraag zeker herkennen, gegoogled of gesteld hebben aan de fietsspecialisten: ‘Hoe ver kan ik nog fietsen?’ Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van meerdere factoren en dus vaak moeilijk te beantwoorden.

De actieradius van uw e-bike

De actieradius van een elektrische fiets staat voor het aantal kilometers, dat u kan fietsen zonder de accu op te laden. Één van de belangrijkste factoren om zo lang mogelijk te kunnen rijden is de sterkte van de accu. Er zijn namelijk veel verschillende soorten accu’s waaruit u kunt kiezen. Daarnaast spelen factoren als: gewicht, weerstand, schakelgedrag, temperatuur en leeftijd van de accu.

Displays

Op een display kan je de afstand – hoe ver je nog kan fietsen – aflezen. Dit geeft je een indicatie van de overige fietstijd. Deze tool helpt u om ervoor te zorgen dat u niet stil komt te staan onderweg.

Tips van Sparta

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw e-bike accu kunnen genieten tijdens je fietsrit. Daarom hebben we hier wat handige tips van Sparta voor u om de actieradius te vergroten.

Heeft u naast het lezen van alle tips en informatie nog vragen, dan bent u van harte welkom in de winkel.

Bron: www.sparta.nl