Zoveel mensen, zoveel wensen. Zo ook bij de aanschaf van een nieuwe E-bike. Pegasus verkoopt daarom elektrische fietsen die passen bij uw gebruik. Zij leveren E-bikes met maar liefst 5 verschillende motoren. Ze willen hiermee een zo breed en uniek mogelijk assortiment bieden. Pegasus maakt gebruik van Bosch en Shimano STEPS motoren. Bedenk vooraf wat u met de elektrische fiets wilt doen. Maakt u vooral korte tochtjes in de stad? Of wilt u ook langere fietsritten maken tussen heuvels of steile wegen?

De motoren die de elektrische fietsen van Pegasus ondersteunen:
– Bosch Active Line
– Bosch Active Line Plus
– Bosch Performance Line
– Bosch Performance Line CX
– Shimano STEPS E6100

Bosch Active Line

Met de Bosch Active Line aandrijving kun je licht en ontspannen kilometers maken. De motor zorgt voor gematigd gedoseerde ondersteuning voor iedereen die graag op verharde wegen of fietspaden rijdt en wilt genieten van de dagelijkse trips. De standaard middenmotor uit de heeft een maximale trekkracht van 40 Nm. Ervaar hoe licht je fiets met de Piazza E7, verkrijgbaar in 400 Wh of 500 Wh.

Bosch Active Line Plus

Een van de meest voorkomende middenmotoren voor de elektrische fiets is de Bosch Active Line Plus. Het verschil met de Active Line is dat de trekkracht hier groter is, de Plus variant heeft een trekkracht van 50 Nm. Dit motortype levert maximaal 270% van het getrapte vermogen en weegt 3,2 kilo. Deze drive unit is geschikt voor zowel de korte fietsmomenten zoals boodschappen doen, als de spontane langere fietsroutes op zondagmiddag.

De aandrijving wordt voornamelijk gebruikt voor stadsfietsen en niet voor fietsers die meer sportieve/uitdagende fietsroutes preferen. Pegasus e-bikes die gebruik maken van deze motor zijn de Siena E8 Plus, Ravenna E8 en Solero E8 Plus, alledrie verkrijgbaar in een 400 of 500 Wh versie.

Bosch Performance Line

Op zoek naar een tourfiets? Dan is een elektrische fiets met ondersteuning van de Performance Line wellicht wat voor jou. De trekkracht bij deze motor is maximaal 65 Nm op de hoogste ondersteuningsstand. Het ondersteuningsniveau ligt hoger dan bij de Active Line, het is met deze motor 300% van het getrapte vermogen. Hierdoor fiets je gemakkelijk tegen de wind in. Pegasus heeft vier e-bikes met deze motor. De e-bikes Ravenna EVO 5, Ravenna EVO 5 Belt en Solero EVO 9 zijn te verkrijgen met 400, 500 of 625 Wh. Bij de Solero E8 Sport Performance heb je keuze uit 400 of 500 Wh.

Bosch Performance Line CX

De krachtigste aandrijving van Bosch is de Performance Line CX met 75 Nm koppel. Speciaal voor de veeleisende fietser die ook sportieve fietsritten willen maken. Met de gedoseerde ondersteuning krijg je altijd het juiste vermogen op het juiste moment. Het gewicht van deze accu is maar liefst 2,9 kilo, dat is de lichtste variant die we in ons assortiment hebben. De aandrijving is compact, licht en heeft een efficiënt energieverbruik. Kies voor een sportieve e-bike met deze aandrijving die ideaal is voor tempowisselingen en steile hellingen. Het maximale ondersteuningsniveau is 340% van het getrapte vermogen.

Maak eens een proefrit op een Piazza E7 of Solero E9 Sport CX. Bij deze twee elektrische fietsen kun je kiezen uit een accu van 400 Wh of 500 Wh. Liever de keuze uit 400, 500 of 625 Wh met Belt aandrijving? Maak dan eens een proefrit op een Tecaro EVO NV Belt.

Samen met het vernieuwde frame met geïntegreerde Bosch PowerTube met keuze uit 3 accu’s hoeft u als berijder van deze e-bikes met Performance Line CX generatie 4 zowel technisch als optisch geen compromissen te sluiten. Kies voor elektrische fiets met 400, 500 of 625 Wh, zoals de Tecaro Evo 10, Ravenna EVO 5 CX, Premio EVO 10 Lite of de Enovo EVO 10.

Shimano STEPS E6100

Deze motor is ontworpen voor iedere situatie: van woon-werkverkeer tot aan fietstochten buitenaf. De motor geeft de interne di2-naafversnelling automatisch een signaal om naar de juiste versnelling te gaan. In Start Mode schakelt de fiets automatisch terug als je stopt, klaar voor een snelle start. Verder is het een hele lichte motor van maar 2,88 kilo. Deze middenmotor heeft een piekvermogen van 500W (60 Nm) en is daarmee erg krachtig. Een verbetering in het motorrendement in combinatie met de SuperCore technologie waarmee een accu van 555 of 750 Wh mogelijk is, zoals bij de Opero EVO 5F Di2 en de Opero EVO 5F Di2 Belt.

Wilt u meer weten over welke motor geschikt is voor u? Kom dan gerust bij ons langs!

Bron en informatie vindt u op de website van Pegasus.