Nu de weergoden erg gunstig zijn om op de fiets te stappen en een fijne tocht te maken, is het wel verstandig om extra voorzorgsmaatregelen te treffen in dit artikel geven wij u een aantal fietstips bij extreem warm weer. Deze tips zijn belangrijk voor als u zomers gaat fietsen in de warme buitenlanden, of op extreem warme dagen in eigen land.

Fietstips bij extreem warm weer

1. Draag gepaste fietskleding

Of u nu gaat wielrennen of een tochtje gaat maken, kies bewust uw kleding uit. Trek op de warmste dagen je beste en lekkerste fietsbroek aan. Zorg voor een goed ventilerend fietsshirt en kies voor lichte kleuren. Donker kleuren (vooral zwart) trekt warmte aan.

2. Gebruik zonnebrand

Smeer uzelf voor u gaat fietsen goed in. U zit de hele tijd in de volle zon. Verbranden is dan snel gebeurd. Vergeet ook niet een flacon met beschermingsfactor 30 of hoger, mee te nemen, zodat u later op de dag nogmaals kunt smeren.

3 Drink voldoende water

Fietsen in de hitte betekent automatisch dat u meer zal transpireren. Om uw vochtpeil op orde te houden, is een met water gevulde bidon heel belangrijk. Wat is genoeg drinken? Als u drinkt wanneer u dorst krijgt bent u te laat. Neem regelmatig een paar slokken water. Zorg voor een navulbare bidon of waterfles. Dan fietst u ook nog eens milieuvriendelijk.

4. Koel uzelf regelmatig af

Om niet overhit te raken is een natte hoofddoek of pet een prima oplossing, om ervoor te zorgen dat u afkoelt. Het leeg gieten van een bidon over uw hoofd is ook een optie, maar dan moet u wel een extra bidon bij u hebben. Want deze is juist om uit te drinken.

5. Neem regelmatig pauze

Warmte maakt fietsen moeilijker. Oververhitting kan een vroegtijdig einde van de fietstocht betekenen en zelfs van je fietsvakantie! Doe dus rustig aan en kies voor de pauze een schaduwrijke plek.

Wij wensen u veel fietsplezier.