Fietsen is populairder dan ooit en dit is mede te danken aan de komst van de e-bike. Deze E-bikes maken het namelijk voor elke fietsliefhebber mogelijk om mooie afstanden af te leggen. Een E-bike ondersteunt je tijdens het trappen. Hij geeft je als het ware een duwtje in de rug.

Waarom een middenmotor

Bij een elektrische fiets met middenmotor zit het gewicht van de motor in het midden van de fiets bij de trapas. Dit zorgt voor een betere gewichtsverdeling en daardoor voelt de fiets stabieler aan. Ook voelt de ondersteuning van een middenmotor daardoor heel natuurlijk aan.

De middenmotoren van Shimano

Shimano weet met zijn uitgebreide lijn middenmotoren een heleboel fietsmerken aan zich te binden. Naar eigen zeggen zijn dat er ruim 160, waarbij onder meer bekende namen als Gazelle en Cortina zogeheten Shimano Steps-motoren inkopen bij het Japanse merk. Knap is dat Shimano erin slaagt om lichte e-bikemotorsystemen te ontwikkelen, terwijl dat niet ten koste gaat van de trekkracht.

Voordelen van Shimano Steps

Naast middenmotoren en accu’s fabriceert het Japanse bedrijf eenvoudige displays. Als alternatief kunnen fietsers hiervoor een smartphone of geschikte fietscomputer van Garmin of Sigma monteren. Wanneer de e-bike is afgemonteerd met een Shimano-onderdelengroep levert dat een naadloze integratie op. Met name elektrisch of zelfs automatisch schakelen gaat bij gebruik van de juiste apparatuur uiterst soepel.

SHIMANO STEPS is het ultieme e-bike systeem van Shimano. Meer dan 160 fietsmerken zijn uitgerust met onze krachtige middenmotoren, accu’s die lang meegaan en fietscomputers.

Wilt u meer informatie over dit e-bike systeem en wilt u het zelf ervaren? Neem dan “contact met ons op. Als dealer van Cortina zijn wij bekend met het systeem.

Bas tweewielers Zoetermeer Shimano-Accu