Ook al houdt de Corona virus ons momenteel in de greep, we kijken toch hoopvol uit naar de zomervakantie. Bent u van plan een reis te maken met de fiets? Zorg er dan voor dat u goed voorbereid op pad gaat. Dat begint natuurlijk met een goed onderhouden fiets, om problemen te voorkomen. Zo kunt u volop genieten van uw fietsvakantie.

Met de komst van de E-bike en de verduurzaming van de maatschappij, kiezen steeds meer mensen voor een fietsvakantie. Niet alleen in eigen land, maar over de hele wereld kun je genieten van de natuur en cultuur. Reizen met de fiets heeft zo z’n voordelen. Je bent één met je omgeving, je ruikt de bloemen langs de weg, je hoort de vogels fluiten en je voelt de serene rust van een glooiend landschap of een traag stromende rivier. En je komt op plekken waar een auto niet kan komen. Krijgt u al zin om uw ultieme vakantie te plannen?

Voordat u op pad gaat hebben wij nog een paar kleine tips.

1 Waar gaat uw reis naar toe, kies een bestemming die bij u past. Zorg ervoor dat u uw reis afstemt op uw interesses, maar ook wat haalbaar is voor u. Wilt u 50 of 100km per dag fietsen? En hoeveel tijd denkt u daarmee kwijt te zijn. In het ene land kunt u makkelijker fietsen dan in een ander.
2 Zorg ervoor dat u een goede fietsgids bij u heeft. Deze gidsen staan boordevol informatie en mooie routes. Er zijn zelf fietsgidsen die voorzien zijn van GPS tracks, die gratis te downloaden zijn. Super handig in combinatie met de fietscomputer.
3 Met welke fiets reist u? In principe kunt u met elk soort fiets een fietsreis maken, u moet er in ieder geval voor zorgen, dat u een fiets heeft die stevig genoeg is en zich ook op heel slechte wegen goed en stabiel gedraagt. Zorg voor een goede bagagedrager en banden.
4 Hoe neemt u uw spullen mee? Op een fiets moet u slim omgaan met ruimte. Hiervoor zijn speciale reisfietstassen, met ruime vakken, zodat uw bagage er overzichtelijk in kan worden opgeborgen. Bedenk wel dat alles wat u meeneemt ook de berg op moet. En hoe groteruw tassen, hoe meer u kunt meenemen en hoe meer u ook daadwerkelijk meeneemt.
5 Kies voor een goed en beschermende outfit. Zorg dat u zichtbaar bent, een helm draagt en voorzien bent van een goede bril. Niet alleen tegen de zon, maar ook stof en insecten.
6 Neem een fiets reparatie kit en ehbo doos mee. Een ongeval zit in een klein hoekje, zorg dat u goed voorbereid bent. Het is handig wanneer u beide sets makkelijk kunt pakken!

Wilt u weten of uw fiets geschikt is voor een vakantiereis? Kom dan bij onze winkel langs, dan doen wij de nodige controle en onderhoud. Ook voor uw uitrusting bent u bij ons aan het goede adres. Van fietscomputer tot helm, wij zorgen ervoor dat uw vakantie onvergetelijk wordt.