Winterband voor de fiets

Tot nu toe is het winterweer zacht en soms haast lenteachtig. Dit geeft geen garantie voor de komende maanden. Hoe bereidt u zich voor op fietsen met regen, sneeuw en dus gladde wegen?

Voldoende profiel

Voor een glad wegdek is het belangrijk dat u voldoende grip heeft. Daar zorgt het profiel van de buitenband voor. Hoe meer profiel de band heeft, hoe meer grip je hebt. Er bestaan zelfs speciale winterbanden, die extra veel profiel en soms zelfs spikes hebben. Veel automobilisten wisselen hun banden in de wintermaanden om, dus waarom zou je dat ook niet doen bij je fiets?

Juiste bandenspanning

Om fijn en veilig te kunnen fietsen, is het noodzakelijk dat uw fietsbanden de juiste bandenspanning hebben. Controleer met regelmaat de bandenspanning. Te zachte fietsbanden slijten sneller en fietsten een stuk zwaarder. Te harde fietsbanden vangen de schokken van de weg niet goed op, waardoor de fiets gaat trillen. De spanning van een band is voor iedere fiets verschillend. Hoeveel bar lucht er in een band moet, staat op de zijkant van de fietsband. Gebruik een pomp met een drukmeter, dan weet u zeker dat u de juiste spanning in de band heeft.

Hulp nodig

Wij hebben verschillende formaten banden in de winkel. Heeft u moeite met het vaststellen van de juiste maat voor uw fiets, kom dan gerust bij ons langs. Elk type fiets heeft een andere soort fietsband nodig. Dit heeft te maken met de manier waarop je de fiets gebruikt. De band van een stadfiets moet slijtvast zijn, comfortabel fietsen en een gematigd profiel hebben zodat je voldoende grip op de weg hebt. Bij een racefietsband is het juist van belang dat je weinig rolweerstand hebt. Racefietsen hebben daarom dunne banden met weinig tot geen profiel. Mountainbikebanden hebben op zanderige paden juist extra grip nodig en hebben daarom brede banden met extra veel profiel.