Bas Tweewielers is een aanwinst voor winkelcentrum Rokkeveen. Hij repareert fietsen, verkoopt fietsen, met of zonder trapondersteuning en accessoires.

Op 15 juni 2018 trok Bas de stoute ondernemersschoenen aan, ruilde zijn dienstverband in, nam 25 jaar ervaring mee onder zijn arm en betrad zijn winkel in winkelcentrum Rokkeveen. Een beslissing waar hij geen moment spijt van heeft gehad. Hij heeft na een jaar alle seizoenen meegemaakt en zijn klantenbestand groeit gestaag. Hij repareert fietsen, verkoopt zowel nieuwe als tweedehands fietsen, met of zonder trapondersteuning en heeft ook veel accessoires in zijn winkel, waaronder regenkleding.

Bas Colling ging niet over één nacht ijs. Hij deed zelf onderzoek naar de wensen en behoeften onder winkelend publiek. Hij vroeg wat ze van zijn plannen vonden om een fietsenwinkel te beginnen en vooral wat ze dan verwachten van zijn bedrijf. Uit de antwoorden die mensen hem op straat gaven bleek dat er behoefte was aan een mooie mix tussen het uitvoeren van reparaties en de verkoop van fietsen en toebehoren.

Fietscarrière

Dat is te zien in de winkel, van een beginnende fietscarrière op een 12 inchfietsje, doorgroeiend naar de door-weer-en-windfiets voor de middelbare scholier kom je uit op een fiets met trapondersteuning. Natuurlijk ook eenzelfde collectie van fietsen die door mogen naar een nieuwe eigenaar. Bas kiest er bewust voor om alles zelf te doen, van reparatie tot verkoop. In de winkel staan fietsen van de merken Giant, Cortina, Alpina, maar eigenlijk is alles leverbaar.

Grote familie

Bas is blij met het warme bad waarin hij als nieuwkomer terecht is gekomen: “Ja, ik woon in Zoetermeer, mijn kinderen gaan er naar school, maar het is zo leuk als de slager, of de vrouw van de bakker ook met hun fiets komen en dat weer doorvertellen in hun winkels. De mond-tot-mondreclame is grandioos. Ik voel mij dan ook helemaal thuis in dit ondernemersklimaat tussen deze winkeliers. Het voelt als een grote familie.”

Vakmanschap is meesterschap

Daarnaast is Bas blij dat zijn vakmanschap zo gewaardeerd wordt:”Ik vind service zo belangrijk. Als ik een spatbordje moet vervangen kijk ik ook even de banden na, stel de fiets weer af en pleeg nog wat onderhoud als dat na overleg akkoord is en het mooiste compliment is dan dat mensen zeggen dat hun fiets zelfs na aanschaf niet zo fijn gereden heeft als nu. Daar doe ik het voor, en dat is tegenwoordig bijna zeven dagen per week, maar dat heb ik er voor over.“

Groeien

Toch wil Bas graag groeien, en is dit zeker niet zijn laatste pandje. Mensen zijn dan geen nummer bij Bas, zijn benadering is persoonlijk en hij denkt mee. Dat wordt gewaardeerd. Zijn klanten komen ook uit de omliggende gemeentes. Bas vindt dat niet zo gek: “een fiets is per definitie onderhevig aan slijtage, daarom moet je hem goed onderhouden, met goede kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Om zo snellere slijtage te vermijden. Ook geef ik ouders van jongeren altijd mee dat ze de fiets het beste kunnen verzekeren als het gebruik misschien wat meer onbesuisd is. Dan heb je gewoon geen hoofdpijn als er weer eens iets gebeurt.”

Bas is een aanwinst

Bas komt de fiets ook halen als dat gewenst is, niet overdag, maar in de avonduren. Want overdag staat hij zijn klanten te woord, adviseert ze en repareert. Je zou het bijna niet geloven dat het allemaal past op die paar vierkante meter, maar Bas is georganiseerd, ervaren, weet wat hij doet en dat doet Bas goed. Bas Tweewielers, een perfecte aanvulling op het winkelaanbod in winkelcentrum Rokkeveen.

BAS Tweewielers Zoetermeer rokkeveen fietswinkel